BİR DİLEK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ

Dolgu



Ağız içindeki diş kaybını önlemek için yapılan dolgu işlemleri, çürümüş veya kırılmış dişlere yapılır. Aşırı hassasiyet yüzünden gıdaları çiğnemekte zorlanan kişilerde diş dolgusu gerekli olabilir. Ağız ve diş sağlığının korunmasına özen gösteren kişiler dolgu tedavilerini asla ihmal etmemelidir. Bu yazımızda diş dolgusu hakkında kapsamlı bilgileri bulabilirsiniz.

Diş Dolgusu Nedir?

Diş dolgusu, çürümüş, kırılmış veya çatlamış olan dişlerin restore edilmesi işlemidir. Madde kaybı olan dişleri çeşitli malzemeler kullanarak restore etme işlemini diş doktorları gerçekleştirilir. Çürük dokunun ilerlemesini engellemek için yapılan bu yöntem, dişin tamamen çekilmesini engellediği için önemli bir tedavidir.

Diş Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılır?

Diş dolgusu, çeşitli sebeplerden dolayı dişinde çatlak, kırık veya çürük bulunan kişilere yapılır. Dişteki çürük dokunun ilerlemesine engel olan bu yöntem, hasar görmüş dişleri düzeltir. Deforme olmuş dişlere dolgu yapıldıktan sonra eski görünümü ve fonksiyonu kazandırılmış olur. Diş dolgu malzemeleri doktorun kırık veya çürük yapısına göre tercih edebileceği farklı materyallerden oluşabilir.

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

Pek çok kişi diş doktoruna muayene olma korkusu yüzünden diş dolgusu nasıl yapılır sorusunun yanıtını internet üzerinden araştırmaktadır. Bu işlemler doktorun gerekli görmesi halinde lokal anestezi uygulanarak yapıldığı için hasta herhangi bir acı veya ağrı hissetmez. İlk etapta diş dokusu dolgu için hazır hale getirilir. Dişin ağız içindeki konumu, fonksiyonu ve dolgu büyüklüğüne göre en ideal malzeme seçilir. Hastaya diş dolgusu lokal anestezi uygulandıktan sonra bu malzemelerle restorasyon işlemi tamamlanır. Yapılan dolgunun diğer dişlerle uyumu kontrol edilir ve hasta hemen taburcu edilir.

Diş Dolgusu Yapıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş dolgusu yaptırdıktan sonra dişlerde belirli bir süre hassasiyet görülebilir. Ayrıca diş dolgusu ağrısı 12 saate kadar devam edebilir. Bu tür durumlarda diş doktorunun tavsiye ettiği ağrı kesici ilaçlar kullanılmalıdır. diş dolgusunun büyüklüğüne göre soğuk ve sıcak içecek hassasiyeti oluşabilir. Diş dolgusu yapıldıktan sonra anestezi etkisi geçene kadar yemek yenmemelidir. Dolgu işlemlerinde en kaliteli ve sağlıklı sonuçları almak için tecrübeli diş hekimlerine muayene olmak gerekir.


TEDAVİ BİLGİLERİ



İŞLEM SAYISI
1


İŞLEM SÜRESİ
1 Gün


ANESTEZİ YÖNTEMİ
Lokal Anestezi



HASSASİYET SÜRECİ
Yok


TAM İYİLEŞME SÜRECİ
Hemen


YEME – İÇME SÜRECİ
1 Saat


Not: Bu sayfada yer alan tüm bilgi ve materyaller sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı, tedavi ve detaylı bilgilendirme için WhatsApp hattımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal medyada Bir Dilek Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Fırsatları ve duyuruları kaçırmamak için bizi sosyal medya üzerinden takip etmeyi unutmayın.



Estetik gülüşün tek adresi.





Estetik gülüşün tek adresi.



Call Now Button