BİR DİLEK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ

Diş Çekimi



Diş hekimliğinde en çok başvurulan tedavi yöntemleri arasında diş çekimi öne çıkar. Diş hekimliğinin temel amacı dişleri sağlıklı biçimde ağızda tutmak olsa bile bazı durumlarda dişin çekilmesi kaçınılmazdır. Dolgu ve kanal tedavisi gibi yöntemlerle bile kurtulamayacak durumda olan dişlerin çekilmesi gerekebilir. Diş çekimi toplumda pek çok kişinin korkulu rüyası olsa da deneyimli diş hekimlerinin desteği ile sorunsuz biçimde tamamlanabilir.

Hangi Durumlarda Diş Çekimi Yapılır?

Diş çekimi tedavisi, dişte meydana gelen sorunların dolgu veya kanal tedavisi uygulansa dahi fayda etmeyeceği zaman tercih edilir. Dişin sürekli ağrı yapması veya estetik olarak kötü görünmesi gibi şikayetler sonucunda dişin kemikteki yuvasından çıkarılması işlemine başvurulur. Diş çekimi gerektiren durumlar arasında şunlar öne çıkar:

• Dişteki çürüklere dolgu, kanal tedavisi ve kron uygulaması fayda etmediğinde
• Diş eti hastalığı yüzünden çevre dokularda kayıp yaşandığında
• Ortodontik tedavi için gerekli olduğunda
• Gömülü veya yarı gömülü dişlerin ağrıya sebep olması halinde

Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Diş çekimini sorunsuz biçimde yapmak için öncelikle çekilecek dişin kapsamlı biçimde muayeneden geçmesi gerekir. Daha sonra uzman diş hekimi, mevcut duruma göre en ideal diş çekimi yöntemi kararını verir. Bunun ardından gerekli hazırlıklar tamamlanır ve bölgeye lokal anestezi uygulandıktan sonra ağrısız biçimde diş çekimi gerçekleştirilir.

Diş Çekimi Uzun Sürer Mi?

Diş çekimi süresi, dişin kemiğe olan tutunma gücü, dişin kök sayısı ve dişin komşu dişlerle temasına göre farklılık gösterebilir. Net bir süresi olmasa da ortalama 20 dakika içinde lokal anestezi ile birlikte diş çekim işlemi tamamlanır. Ayrıca diş hekiminin tecrübesi de çekim süresini uzatıp kısaltan faktörlerdendir.

Diş Çekimi Sonrası Ağrı Nasıl Geçer?

Diş çekiminden sonra bölgede çeşitli ağrı, sızı ve hassasiyet problemleri görülmesi son derece normaldir. Uzman diş hekimleri çekimden sonraki 2 gün boyunca ağrı hissedilmesini normal karşılar. Diş çekimi iyileşme süresi ortalama 7 gün olduğu için bir haftayı aşan ağrı hissedilmesi durumunda diş doktoruna muayene olunması gerekir. Diş çekimi yaptırırken alanında uzman diş hekimleri tercih edilmelidir.


TEDAVİ BİLGİLERİ



İŞLEM SAYISI
1


İŞLEM SÜRESİ
1 Gün


ANESTEZİ YÖNTEMİ
Lokal Anestezi



HASSASİYET SÜRECİ


TAM İYİLEŞME SÜRECİ
10 Gün


YEME – İÇME SÜRECİ
1 Saat


Not: Bu sayfada yer alan tüm bilgi ve materyaller sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı, tedavi ve detaylı bilgilendirme için WhatsApp hattımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal medyada Bir Dilek Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Fırsatları ve duyuruları kaçırmamak için bizi sosyal medya üzerinden takip etmeyi unutmayın.



Estetik gülüşün tek adresi.





Estetik gülüşün tek adresi.



Call Now Button